Kinnekulleleden 45km

24 april, 2020

Kinnekulleleden är i grunden en vandringsled som även är lämplig för MTB. större delen av leden är lätt till medelsvår med vissa väldigt branta och svåra partier. Större delen är dock enkel cykling i otroligt vacker miljö. Under resans gång passerar man ganska många grindar in till olika hagar där det troligen kan finnas djur men under vårat resa var tomma. Viktigt såklart att se till att grindarna stängs efter passage.

Hitta till start: 3 av 5
Från Campingen förstod vi först inte att leden faktiskt går rakt igenom, när vi väl insåg att hela leden är uppmärkt med orange färg var det inga problem
Uppmärkning av leden: 4 av 5
Det var ofta lätt att följa de oranga markeringarna men vid något tillfälle fick vi öppna upp en karta för att välja rätt väg
Utmaning/upplevelse av cyklingen: 4 av 5
Större delen var trivsam cykling med en del utmanande partier. Det som drar ner betyget är asfaltsträckan från de södra delarna av leden norrut mot campingen.
Naturupplevelse/omgivning: 5 av 5
Magiskt!
Det kändes som att man under de 45km passerar genom 3 helt olika länder, alla lika spännande och vackra. Stenbrottet, vattenfall, lummig trollskog och savanner.

Totalbetyg: 5 av 5
Även om den tekniska cyklingen bitvis var tråkig fanns det partier som var riktigt kul också, tack vare den enastående naturen är det helt klart värt att testa, kanske t.o.m. att vi åker tillbaka igen och cyklar.

    Leave a comment