Kinnekulle – Vandringsled och Camping

24 april, 2020

Denna resa gjordes före MTB-Kartellen skapades och gjordes av halva Kartellen men den är ändå värd att kortfattat nämna. Denna resa gjordes 24 April och långt innan värmen kommit och våren var på ingång. Med nyinköpt Husvagn blev detta även premiär för en ny form av campingliv, tidigare har vi använt oss att ett rejält tält med flera rum och gott om plats.

Målet med resan var två, att testa husvagnen samt den 45 km långa Kinnekulleleden. Vi bokade en plats på Kinnekulle Camping och stugby som visade sig vara en liten och mysig camping på en udde vid Vänerns strand, fyra stjärnor utlovas på deras hemsida och vi blev mycket nöjda med vår vistelse. Läs mer om recensionen på vår separata kategori om campingplatser.

Översiktskarta över Kinnekulleleden

Leden: Hela Kinnekulleleden är 45 km lång. Leden är markerad med orange och följer stigar och enkla vägar av bra kvalitet. Svårighetsgraden varierar något längs leden. Några delar har längre stigningar och ligger strax över medelsvår. Andra delar är lättvandrade då de går i en flack terräng. I kartorna visar vi hur de två större lederna, Kinnekulleleden och Pilgrimsleden, samverkar. Utöver dessa finns även ett antal blåmarkerade avstickare till olika naturreservat, samt Sjöråsleden vid Hällekis och tre mindre slingor vid Högkullen.

Kinnekulleleden är en Vandringsled där man får samsas med vandrare av olika slag, det som vi reagerade väldigt positivt på under vår cykeltur var hur otroligt trevliga och tillmötesgående alla vandrare var. Vi gissar att man på Kinnekulle har blivit van vid att MTB förekommer och det har blivit en del av hur man nyttjar vandringsleden. På många håll i landet blir MTB-Cyklister ofta de som får stå ut med hårda ord och otrevligheter men icke här! imponerade!
Det är bitvis ganska svår cykling men i det stora hela en härlig och ganska lätt, naturen är helt fantastisk och man får tillfälle att stanna till många gånger för att njuta av utsikt, vattenfall och magisk natur.

Länkar kopplade till Kinnekulle:
Lasses Grotta
Läckö Kinnekulle
Kinnekulle Camping

    Leave a comment