Orange-led i Katrineholm 19km

21 augusti, 2020

Dags för MTB-Kartellen att testa ännu en ny led. Inte ny för alla i gänget men för hälften. I Katrineholm finns 9 leder i olika nivåer av svårighetsgrad. Dessa leder är inte namngivna utan tilldelats olika färger som då inte graderar svårigheten alls som på andra platser i Sverige. Dessa leder sköts av CK Ceres och är mycket välmärkta och fina. Dagen till ära valde vi den längsta leden, Orange- led, som är 19km lång och medel-svår tekniskt utmanande.

Hitta till start: 5 av 5
Det är mycket bra skyltat från vägen upp till startplatsen, sök bara på stalls backe i Katrineholm så hittar du
Uppmärkning av leden: 4 av 5
En av de bäst uppmärkta lederna vi testat, delvis växt igen lite dock så det finns förbättringsmöjlighet om man placerar skyltar där det är mindre risk att de blir skymda
Utmaning/upplevelse av cyklingen: 4 av 5
Super rolig stig med mycket singletrack med utmaningar, backar och nedförsåkning förekommer. Spångar kunde skyddas för halka i vått väder.
Naturupplevelse/omgivning: 4 av 5
Många vackra gläntor och skogspartier att uppleva.

Totalbetyg: 4,5 av 5
Riktigt kul led som är värt att besöka flera gånger, dessutom finns ju fler att välja på med samma start och parkering precis bredvid. åk hit!

  2 comments

 • Niclas 29 oktober, 2021
  Reply

  Ni måste komma o köra leden igen, vi har förbättrat leden: Nya spångar och en omdragning har gjort den ännu bättre/roligare!

  • Jonas 30 december, 2021
   Reply

   Hej

   Eftersom hälften av oss bor i Katrineholm så kommer det utan tvekan blir fler gånger. lederna i Katrineholm är riktigt bra också om man jämför med andra vi kört

 • Leave a comment