Ånnaboda – Camping och Cykelleder

26 april, 2021

Då var det äntligen dags för årets första gemensamma äventyr för MTB-Kartellen, platsen för detta landade på Ånnaboda. En fin camping med stort utbud av cykelleder och vacker natur. Jonas och Jennifer åkte upp på torsdagskvällen, en dag före våra kartellvänner Andreas och Carola.
Strax innan receptionen stängde kl 18:00 checkade vi in, trevligt bemötta och parkerade husvagnen på Andreas och Carolas plats. Det visade sig nämligen bättre att få upp förtältet mellan oss istället. Redan samma kväll monterades tältet tillsammans med en god kall öl.

Fredagen började såklart med en mysig frukost men vi passade på att hinna med MTB 7 – Sjöspetsen, som är en grön enkel led på 9km. Just idag var den faktiskt ganska tuff då större delen var snötäckt och tungtrampad. en bra start på dagen helt enkelt.

När vi kom tillbaka till campingen hade Andreas och Carola kommit, vi intog lite lunch och gav oss sedan iväg på en lite kortare stig, det var tänkt att bli MTB 6 – Utkiken 3km lång men det blev en omväg eller senväg… hur som helst blev den lite blötare och mer utmanande än om vi kört rätt.

Därefter bestämde vi oss för att ta oss an en röd led, korta ner den med en genväg. MTB 5 – Adrenalin med lite genvägar på svarta leder för att piffa till det hela. vi landade rundan på 6,5km och fulla av glädje efter att få kört ett riktigt kul spår med många utmaningar, backar, stenar och fullt med rötter.

Efter en kort kväll pga missöden med ett öga blev Lördagens cykling utbytt mot en 12,5km lång vandring istället, lika trevligt och ännu mer naturupplevelser.

Efter en härlig dag i skogen blev det en mysig kväll i förtältet. lite mat och öl samt någon slags lek på spotify där man fick välja nästa låt i kö… Sista dagen checkade vi ut efter att ha ätit en frukost och packat ihop allt. Andreas och Carola gav sig hem medan Jonas och Jennifer valde att parkera och ta en sista cykeltur. Hela MTB 5 – Adrenalin skulle minsann upplevas med sina härliga 24km. Otroligt fin cykling och de ca 9km grusväg var behövlig återhämtning mellan grävande stigcykling.

    Leave a comment