Järvsö XC – Ljusdal Camping och MTB i Järvsö

18 juli, 2021

15-17 Juli 2021

Sista anhalten på våran semester var Järvsö, men eftersom Campingen i själva Järsvö inte tog emot bokningar (enbart drop-in) så valde vi bort dom som boende. Otroligt besviken på stelheten hos Järvsö Camping som av någon otroligt märklig anledning inte tar emot säkra pengar i form av en bokning…
Vi letade vidare och hittade en annan camping en bit ifrån, Ljusdals Camping, som tog emot bokning och visade sig vara bland de bästa campingar vi bott på. Drivs av (vad vi gissar) en tysk familj med god service känsla och ordning och reda. Den ligger dessutom enastående vackert med en lång härlig badstrand mot vattnet och solens nedgång på kvällarna.

Det blev en dag för cykling här, samma dag som självaste enduro SM hölls i byn. Det kanske var bra eftersom de stigar vi var intresserade av ligger på andra sidan den stora parkeringen och var ganska folktomma just denna dag.
I Järvsö finns alltså två cykel paradis bredvid varandra och det kan ju skapa en viss förvirring. Dels har de Järvsö Bergscykel park som erbjuder downhill med liftsystem samt uthyrning av cyklar, det var inget vi hade målet på denna gång då barnen inte har den erfarenheten att ett besök dit skulle bli kul.
På andra sidan parkeringen ligger istället Cykla Järvsö som erbjuder grävda leder i skogsmiljö. Våra förväntningar var ganska stora men överträffades av denna magiska plats för cykling. att med barnen cykla serpentin upp på berget och sedan ta sig ner för de grävda lederna i denna vackra natur var en upplevelse värd att testa. De har inte många leder klara när vi var där men fullt tillräckligt för att njuta både en och två dagar i skogen. Utveckling pågår för fullt med nya leder så hit kan man absolut återvända.

    Leave a comment